ΔΥΟΣΜΟΣ

Ο Δυόσμος χρησιμοποιείται κυρίως σε κιμάδες, λαδερά, φασολάδα, λαχανικά βραστά και σε κόκκινες σάλτσες. Δοκιμάστε τον και σαν τσάι. Σε βρασμένο νερό ρίχνετε λίγο περισσότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού και αφήνετε 5 λεπτά, σουρώνεται και είναι έτοιμο! Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι.

«Δρα κατά της δυσπεψίας, των πόνων της χολής και του στομαχιού, των νευρικών διαταραχών, των ιλίγγων και της ταχυκαρδίας. Είναι ευεργετικός στα έλκη, στη χολή και στην αναπνοή, χρησιμοποιείται κατά του λόξιγκα.» « Το τσάι του φυτού(…) πίνεται κατά των δυνατών κολικών (από 1 κ.τ.γ. κάθε τόσο). Το ίδιο τσάι είναι αντιεμετικό κι ενεργεί κατά τις κράμπας, των νευρικών σπασμών και εναντίων της κόπωσης.»

Μικρή εγκυκλοπαίδεια βοτάνων, Ρούλα Γκόλιου, τα κυριότερα βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόμος 1, σελ.148

Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορες συσκευασίες όπως βάζο, σακουλάκιαπλό, σακουλάκι με σκληρό πάτο και για τους επαγγελματίες συσκευασία των 500γρ.