ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Για να κάνετε το απόγευμά σας πιο απολαυστικό και γευστικό δοκιμάστε ένα φλιτζάνι φασκόμηλο. Προσθέστε ένα κουταλάκι φασκόμηλο σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό αφήστε 5-7 λεπτά και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Ακόμη σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε σε ραγού σαν αρωματικό.

Το φασκόμηλο «προκαλεί θερμότητα στο στομάχι, διευκολύνει τη χώνεψη, προκαλεί τη διούρηση, επιταχύνει την κυκλοφορία, ασκεί σημαντική επίδραση στον εγκέφαλο(…) και μετριάζει τον ερεθισμό του νευρικού συστήματος.» «επίσης, είναι ευεργετικό στις περιπτώσεις νευρικών ιλίγγων.» «το παράξενο είναι ότι το φασκόμηλο, σε μικρές ποσότητες, είναι διαφορητικό και προκαλεί εφίδρωση, ενώ σε μεγάλες δόσεις είναι ανθιδρωτικό.» « Επειδή είναι θερμαντικό και διεγερτικό, γι’αυτό πρέπει να αποφεύγεται από άτομα πληθωρικά, υπερτασικά και γενικά με αιματώδη κράση. Τέλος το φασκόμηλο είναι ρυθμιστικό της έμμηνης λειτουργίας, κατά της αμηνόρροιας, δυσμηνόρροιας, κατά της νευρασθένειας.»

Μικρή εγκυκλοπαίδεια βοτάνων, Ρούλα Γκόλιου, τα κυριότερα βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόμος 3, σελ.88-90

Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορες συσκευασίες όπως βάζο, σακουλάκιαπλό, σακουλάκι με σκληρό πάτο και για τους επαγγελματίες συσκευασία των 500γρ.